family, group, workshop, nature photography

Workshop Natuurfotografie: de 7 stappen

Ontwikkel je eigen unieke visie op natuurfotografie

Ben je een natuurliefhebber en heb je een passie voor fotograferen? Wil je meer leren over hoe je je gevoel vastlegt in een foto in plaats van dat je alleen registreert wat je ziet?

Ontdek hoe je met 7 simpele stappen je eigen unieke visie op de natuur kunt vastleggen. In groepen van maximaal 6 mensen wandelen we 4 tot 5 uur door een deel van de Oostvaardersplassen.  We zijn dan actief bezig met het leren observeren en reageren op wat we in onze directe omgeving tegenkomen.

Duur : 1 dag deel
Aantal personen: minimaal 4, maximaal 6
Locatie: Oostvaardersplassen

Prijs: € 90,31 p.p.

Omschrijving

De Workshops zijn bedoeld voor mensen met interesse in fotografie, zowel gevorderd als beginners. Er zijn geen camera eisen maar je haalt het meest uit de workshops als je een systeem-of spiegel reflex camera hebt. Bij voorkeur met een telelens.

Waarom de Oostvaardersplassen? Allereerst ken ik het gebied goed, dus ik weet waar ik moet zijn. Maar wat nog belangrijker is dat ik je in dit gebied kan garanderen dat je oog in oog komt te staan met grote wilde dieren. En dat geeft mij de mogelijkheid om dingen uit te leggen en jou de kans om dingen uit te proberen.

Daarnaast is de kans heel groot dat we roofdieren als Vossen, Haviken, Kiekendieven actief jagend tegen komen. Hoe je om kunt gaan met die “spanning en energie” waarbij je tegelijk de rust moet bewaren om een gave foto te maken is de focus van de workshop. Dus niet de camera techniek!

Door de jaren heen heb ik een stappenplan ontwikkeld waardoor het voor iedereen mogelijk is, met wat voor camera dan ook, om echt mooie (natuur) foto’s te maken.

 “Onthoud dat alles al een keer gedaan en vastgelegd is. Het enige dat nog nooit is vastgelegd is je eigen specifieke visie op de wereld om je heen”