Workshop Natuurfotografie voor kinderen

workshop natuurfotografie voor kinderen

Workshop Natuurfotografie
voor kinderen

Natuurfotografie is leuk en leerzaam! Door kinderen aan de hand van natuurfotografie te leren kijken en zoeken naar onderwerpen, ontwikkelen ze een bewustwording en waardering voor de wereld om hen heen,  de natuur in het bijzonder. De opzet van het programma is een combinatie van theorie en praktijk. Aangepast aan de betreffende leeftijdsgroep.
De workshop is zeer geschikt voor het onderwijs als brede school activiteit, maar ook voor particulieren met een kleine groep kinderen (van 6 tot 10 personen).
Aan de hand van een stappenplan en een aantal basis oefeningen leren de kinderen spelenderwijs over biotopen (Een gebied met veel van hetzelfde: strand, sloot, bos, weiland etc) en eco systemen (veel biotopen aan elkaar die samen een evenwicht vormen).

Iedere cursus kan op maat gemaakt worden, afgestemd op leeftijd en omgeving

Ja, stuur mij informatie

over de Workshop Natuurfotografie voor kinderen

Bekijk de foto's van cursisten

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens een workshop Natuurfotografie op een basisschool in Den Haag. De meeste kinderen gebruikten een Ipad of Smartphone, slechts een enkele een digitale camera. De docente was zeer te spreken over de cursus, en de kleine fotografen waren verrast over hun eigen resultaten. En zeg nou zelf, er zitten toch prachtige foto’s tussen.